30.5.13

kurabiye kek dosyası:)




herkese merhaba evet  herkesin kendi kek kurabiye tarifi vardır ama bu tarifler hem basit hem pratik hem de lezzet garantili:) ıslak keke çocukluğumdan beri bayılırım sık sık ta yaparım. Kekimiz için gerekli malzemeler : 4 yumurta 
1 su bardağından biraz az  sıvı yağ 
1 bardak süt
1,5 bardak şeker
3 su  bardağı  un 
1 paket kakao ( ben kakaoyu yoğun sseviyorum arzuya göre daha az konulabilir) 
kabartma tozu 
biraz ceviz  

önce bir kapta süt, şeker, sıvı yağ ve kakao çırpılır ve oluşan karışımdan bir su bardağı ayrılır daha sonra kalan karışımın içine yumurta, un, kabartma tozu ve ceviz  eklenip iyice çırpılır ve daha sonra 180 derecede 20 -25 dk piişirilir sonra da afiyetle yenir:))  dip not: bu kekin özelliği sosunda yumurta kullanılmaması o yüzden yerken ağızda yumurta kokusu bırakmıyor:)
 ve işte ıslak kekimizzzzzzz






diğer tarifim ise mantar kurabiye biz çocukken annem sık sık yapardı mantar kurabiye için gerekli malzemeler: 

2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
7 kaşık pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin ve biraz kakao  hepsi bu:)  bütün bu malzemeler pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur  daha sonra küçük toplar yapılır tepsiye dizilir ardından  küçük bir şişe ağzı kakoya batırılır ve  şişe ağzı küçük toplara   hafif bastırılarak küçük toplara mantar şekli verilir ( bu bölümün fotoğrafını çekemedim :( daha sonra 150 derecede 15 dk pişirillir üzeri çok kızarmayacak. dip not: bu kurabiyeler kavanozda uzun süre muhafaza edilebiliyor.







ben hamurdan biraz ayırdım ve onlara kalp şekli verdim daha sonra tarçın ve toz şeker karışımına bulayıp tarçınlı kurabiye da yaptim aynı hamurdan alın size 2  çeşit kurabiye sizce nasıl olmuş???? ister çayla ister soğuk sütle tüketin ama özellikle kahveyle bu kurabiyelerin birlikteliği muhteşem oluyor:)

4 yorum:

Banu dedi ki...

En sevdiğim tatlı hamur işlerinden ikisi:) Hatta gözüm dönüp ıslak keki midemi ağrıtıncaya kadar yemişliğim var. Ipıslak seviyorum ama ben, o yüzden en ön sıranın ortasındaki dilim benim olmalı:) Mantar kurabiye ise kurabiyelerin şahıdır:) Tarçınlılar da güzel oldu mu? Görüntüleri süper, eline sağlık.

Unknown dedi ki...

bnde ıslak keki ıpıslak severimmmm tarçınlılar benim gözdem oldu diyebilirim denemelisin cicim:)

Unknown dedi ki...

mutlaka deneyeceğim bu iki tarifi :) Tarçınlıyı çok merak ettim bu arada. Islak keki ben de ıpıslak severim... Ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

sedacım denemelisin mutlaka bu 2 tarifte tam çalışan bayanlara göre umarım işine yarar:)) bende bir gün şu senin sadrazam lokumunu denemek istiyorum:)