16.4.13

AVOKADO SALATASI







Eminim aranızda bu eşsiz lezzeti tatmayan kişi çoktur. Birkaç yıl öncesine kadar bende bu eşsiz lezzetten habersizdim. İyiki tanımışım seni avokado:) Avokado nedir ? Avokado defnegiller ailesinden bir meyve  olup, tarçın ve defne ağacının akrabasıdır. Anavatanı Meksika'dır , tropik ve subtropik iklimlerde yetişir. Türkiye'de ise Antalya ve çevresinde bolca yetiştirilir. Avokado tıpkı muz gibi ağaçtan koparıldığında da olgunlaşmaya devam eder oldukça yağlı bir besindir. E vitamini içerir bu yüzden cilt  kremi yapımında bolca kullanılır. Özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır kendisi:) Ben kabuklarını soyar soymaz hemen cildime sürerim doğal bakım yani:) Avokadoyu günün her saati tüketebilirsiniz biz özellikle kahvaltıda tüketiyoruz ama et yemeklerinin yanınada çok yakışıyor tabi atıştırmalık olarakta işinizi görür:)) Avokado ne tatlı ne de ekşidir tarifi ise şöyledir:avokadonun kabukları soyulur küçük küçük doğranır yada dilimlenir, üzerine yağ, tuz ve limon eklenir ( sarımsakta eklenebilir arzuya göre) ve sonra afiyetle yenir:) deneyin asla pişman olmayacaksınız....







işteee o leziz meyve ...









buda olgunlaşmak üzere olan  avokado

16 yorum:

Adsız dedi ki...

meyve halindeki tadını hiiiç sevmem, ama bu salataya bayılıyorum :)

Özlemden dedi ki...

Meyve olarak tadını hiç birşeye benzememesi sebebiyle hiç sevmemiştim ama salatayı denemedim:)))Denemek lazım!

Unknown dedi ki...

bende :) tek geçerimmmmm

Unknown dedi ki...

bende sizin gibiydim ama bu başka bişey ezmesinide yapabilirsiniz deneyin sonucu söyleyin olur mu?:)

Banu dedi ki...

Eehh tabi büyük şehirlerde çürümeye yüz tutmuş tek bir adet avokado 2,5-3 tl civarı olunca pek tanınmıyor haliyle:) Ama böyle sizinki gibi yerlerde yaşayan şanslı insanlar için büyük nimet. Ben ezilerek yapılan bol limonlu avokado sosa bayılıyorum. Balık sofrasına çok yakışan bir meze, film akşamları için cips yanına harika bir dip sos, hafta sonu kahvaltılarında güzel bir alternatif, beş çaylarında ekmeğe sürüp yemelik, partilerde kanepe yapımına uygun... diye sürüp gider kullanım alanları:)

Unknown dedi ki...

esracım bu meyveyle ilk tanışmam akdeniz bölgesine ilk taşındığımız zamanlarda olmustu:) evsahibimiz 8 - 10 tane falan getirip çok lezettlidir bi deneyin deyip bırakıp gitmişti.Bizde ne bilelim nasıl yenileceğini soyduk baktık bi tadına bişeye benzemiyo kaldırdık çöpe attık:) sonrasında bize nasıl yapılacağını anlattılarda öyle yiyebildik ve bidahada asla vazgeçmedik:) tek geçerim bayılırım yapalımda yiyelim:)

Gurme Şirine dedi ki...

bu salatayı mutlaka denemeliyim...
görüntü muhteşem...
ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

dediğin gibi cnm kullanım alanı çok geniş:)) her öğün yenir dip sos olarak dennemmeiştim deniyim:)

Unknown dedi ki...

hatırlıyorum cnm bunu anlatmıştın daha önce yapalım bir gün yiyelim banuş gelince:)

Unknown dedi ki...

görüntü de tadı da muhteşem bol limonlu daha bir güsel sizin kesin denemeniz gerek bayan gurme:)

bircanın renkli dünyası dedi ki...

ELİNE SAGLIK TATLIM COK LEZIZ DURUYOR :)

Banu dedi ki...

Melis senin hikayen bana Egeli bir ailenin İç Anadolu'da yaşayan tanıdıklarına enginar götürüp ertesi gün vazoya konmuş şekilde televizyonun üstünde görmeleriyle uğradıkları şoku anımsattı:)

Unknown dedi ki...

benzetmen süper canım ya:) alemsinn

Unknown dedi ki...

kesinlikle öyle çok teşekkür ederim:)

Unknown dedi ki...

çok merak ettim,hemen denemek istiyorum..

Unknown dedi ki...

hemen denemelisiniz :) afiyet olsun şimdiden..